Резерв працівників для державних органів влади на деокупованих територіях України

У 2023 році Урядом започатковано експериментальний проєкт, спрямований на залучення вмотивованих і професійних працівників  до команд державних органів влади для роботи на деокупованих територіях (Постанова Кабінету Міністрів України від 23 травня 2023 року № 524 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо створення резерву працівників державних органів влади для роботи на деокупованих територіях України»). Координаторами експериментального проєкту є Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Національне агентство України з питань державної служби та Вища школа публічного управління.

У рамках проєкту в період з червня по жовтень 2024 року проводиться онлайн марафон «Організація роботи на деокупованих територіях» для осіб, зарахованих до резерву https://hs.gov.ua/announcements/osvitnij-marafon/

До даного проєкту залучено канд. наук з держ. управління, с.н.с. відділу проблем міжрегіонального співробітництва Бородіну О.А., яка  взяла участь в онлайн-марафоні. Метою марафону є підвищення рівня професійної компетентності, формування практико-орієнтованих умінь задля забезпечення процесу реінтеграції звільнених територій та сталого розвитку України. Спікерами заходу є експерти з державного управління, які мають значний досвід роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування, регіональних підрозділах ДСНС, УСЗН,  ЦНАПах, ТЦК тощо.

Тематика навчальних модулів торкається особливостей реалізації державної політики й комунікацій в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення, фінансової грамотності, організації цивільного та соціального захисту населення у громадах, підтримки ментального здоров’я населення, фактчекінгу і протидії дезінформації тощо.