Публічні консультації щодо цілей і завдань Стратегії розвитку Дмитрівської сільської територіальної громади Бучанського району Київської області до 2027 року

Відділ проблем міжрегіонального співробітництва Луганської філії Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» під керівництвом Інни ЗАБЛОДСЬКОЇ продовжує активну співпрацю з громадами Київщини щодо розробки стратегій розвитку громад в умовах воєнного стану.

5 та 6 вересня 2024 року Дмитрівська сільська рада за експертної та методичної підтримки громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини» у рамках реалізації проєкту «Прозоре відновлення та розвиток територіальних громад Київщини через громадянську участь» за фінансової підтримки Ради Європи провела сесію публічних консультацій із напрацювання пропозицій до плану заходів, спрямованих на практичну реалізацію цілей і завдань Стратегії розвитку Дмитрівської сільської територіальної громади в умовах воєнного стану та обмежених ресурсів.

Учасників заходу привітали Дарина СОКОЛОВА, керівниця проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період» (через Zoom), Лілія АПОСТОЛОВА, представниця проєкту Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період», Тарас ДІДИЧ, сільський голова громади, та Тетяна КІРІЛЛОВА, керівниця ГО «Громадська ініціатива Луганщини».

Сільський голова громади Тарас ДІДИЧ презентував проєкт цілей та завдань Стратегії розвитку Дмитрівської сільської територіальної громади до 2027 року, у якому вже напрацьовано 3 стратегічні цілі, 14 оперативних цілей і 53 завдання.

У форматі фасилітованої дискусії в малих групах, до яких було залучено представників органів місцевого самоврядування, громадськості та бізнесу,  учасниками напрацьовано більш ніж 130 першочергових завдань та дій громади задля реалізації Стратегії розвитку. Ці завдання було проаналізовано з позиції їхньої реалістичності та визначено пріоритетність (першочерговість) їх реалізації.

Цього разу в якості експерта в роботі стратегічних сесій в Дмитрівській сільській територіальній громаді взяла участь Оксана РОМАХОВА, науковий співробітник Луганської філії Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України».