Інститут оголошує у 2024 році набір до аспірантури (додатковий набір)

Державна установа «Інститут економіко-правових  досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» (далі – Інститут) оголошує про набір до аспірантури:

  • за кошти юридичних та фізичних осіб (на умовах контракту) – понад державне замовлення.

Прийом до аспірантури здійснюється за очною (на умовах контракту (враховуючи обмеження встановлені Наказом МОН України «Про деякі особливості набуття та поновлення статусу здобувача вищої освіти у 2024 році» 24.06.2024  № 910)) та заочною (на умовах контракту)  формами навчання за наступними галузями знань та спеціальностями:

Галузь знань: 08 Право;

Спеціальність: 081 – Право.

Етапи вступної кампанії
Початок прийому заяв і документів30 вересня
Закінчення прийому заяв і документів11 жовтня
Терміни проведення вступних випробуваньдо18 жовтня
Оприлюднення рейтингу вступників, які рекомендуються до зарахування на умовах контрактудо 22  жовтня  
Терміни зарахування вступниківз 1 листопада  

Для участі у конкурсному відборі, Вступник подає:

  • заяву на ім’я директора Інституту;
  • копію документа, що посвідчує особу, передбаченого Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус»;
  • копію документа державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний ) рівень, на основі якого здійснюється вступ та копію додатка до нього. Особам, які здобули вищу освіту за кордоном, встановлюється еквівалентність поданого диплома відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 05 травня 2015 року № 504 «Деякі питання визнання в Україні іноземних документів про освіту», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27 травня 2015 року за № 614/27059;
  • нотаріально засвідчений переклад диплому, що виданий іноземним закладом вищої освіти;
  • копію облікової картки платника податків (за наявності);
  • копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (за наявності);
  • копію трудової книжки або інших документів, що підтверджують трудовий стаж за фахом (за наявності);
  • автобіографію;
  • 4 фотокартки 3×4;
  • копію посвідчення учасника бойових дій (за наявності);
  • рекомендацію вченої ради закладу вищої освіти/наукової установи до навчання в аспірантурі (за наявності);
  • копії документів, що підтверджують наукові досягнення (за наявності);
  • документ, що підтверджує успішне складання Єдиного вступного іспиту;
  • список опублікованих наукових праць  за обраною спеціальністю та їхні копії (за наявності); 
  • документ про визнання особи органами медико-соціальної експертизи особою з інвалідністю (за наявності); 
  • медичну довідку (висновок) про наявність  особливих освітніх потреб (за наявності);
  • копію військово-облікового документа (для військовозобов’язаних – військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, для призовників – посвідчення про приписку до призовних дільниць, для резервістів – військового квитка) (за наявності).  У разі відсутності у Вступника військово-облікового документа, Приймальна комісія допускає даного Вступника до участі у конкурсному відборі, відсутність військово-облікового документа не може бути будь-якою перешкодою для участі у конкурсному відборі. Такий Вступник подає додатково письмове зобов’язання про надання копії військово-облікового документа (до видання наказу про зарахування).

Додатково Вступник подає: 1 пластикову папку, 20 файлів, 10 конвертів А-4.

Вступники, які не мають опублікованих наукових праць, подають дослідницьку пропозицію з запланованої теми дисертаційного дослідження. Дослідницька пропозиція – це науковий текст, підготовлений Вступником до аспірантури, в якому обґрунтовується тематика майбутнього дисертаційного дослідження, його актуальність, стан розробки у вітчизняній та зарубіжній науці; можливі шляхи розв’язання поставлених задач тощо. Дослідницька пропозиція повинна бути пов’язана з тематикою досліджень Інституту.

Технічні вимоги до дослідницьких пропозицій: обсяг – до 5-7 сторінок при форматі сторінки А4 (297×210 мм);  поля– верх, низ та праве – 20 мм, ліве – 25 мм;шрифт – Times New Roman, кегель – 14;  міжрядковий інтервал – 1,5, стиль – Normal; абзацний відступ – 1,25 см (не допускається створення абзацного відступу за допомогою клавіші Tab і знаків пропуску); текст вирівнюється по ширині; перший рядок – (шрифт напівжирний курсив, вирівняний по правому боку) прізвище та ініціали автора; наступний абзац – (шрифт напівжирний всі прописні літери, вирівняний по центру) назва дослідницької роботи; формат – Word; мова роботи – українська.

Вступники до аспірантури складають вступні випробування в Інституті:

• іспит зі спеціальності (в обсязі стандарту вищої освіти магістра з відповідної спеціальності);

• презентацію дослідницьких пропозицій, яка полягає в заслуховуванні та обговоренні наукового повідомлення Вступника.

Умовою допуску до вступних випробувань в Інституті є успішне складання Єдиного вступного іспиту в 2023 році з оцінкою за тест з іноземної мови не менше ніж 130 балів або успішне складання Єдиного вступного іспиту в 2024 році з оцінкою за тест загальної навчальної компетентності не менше ніж 160 балів.

Вступники, які мають право на спеціальні умови участі у конкурсному відборі замість Єдиного вступного іспиту проходять співбесіду з іноземної мови в Інституті. Категорії таких Вступників встановлюються Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06 березня 2024 року № 266 (з подальшими змінами). Приймальна комісія визначає порядок та строки проведення співбесіди з іноземної мови в Інституті.

Враховуючи наявні обсяги ліцензійного обсягу, Приймальною комісією ухвалено рішення здійснити додатковий набір до аспірантури до 4 осіб. 

Контакти для довідок:

Відповідальний секретар Приймальної комісії, кандидат юридичних наук Сошников Антон Олександрович  +380955031091

Електронна адреса: antonsoshnykov@gmail.com

Сайт Інституту: http://www.iepd.kiev.ua/