Ініціатива колег стала однією з кращих практик співпраці громадянського суспільства, бізнесу та влади

ІІ всеукраїнський конкурс наукових робіт «Бізнес і права людини в Україні: проблеми та рішення під час війни та повоєнного відновлення» визнаний однією з кращих практик співпраці громадянського суспільства, бізнесу та влади.

Ініціатори / автори проекту: директор Інституту, член-кореспондент НАН України, д.ю.н., професор Володимир УСТИМЕНКО, к.ю.н. Антон СОШНИКОВ, к.ю.н., старший науковий співробітник Алевтина САНЧЕНКО  та к.ю.н. Анастасія ТОКУНОВА.

Інформація про ІІ всеукраїнський конкурс наукових робіт «Бізнес і права людини в Україні: проблеми та рішення під час війни та повоєнного відновлення» буде розміщена у Збірнику історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці».

Збірник історій створено, щоб продемонструвати єдність українського суспільства під час повномасштабної війни, популяризувати тристоронню співпрацю між організаціями громадянського суспільства, бізнесом і владою та надати ширшого розголосу історіям такої співпраці, які спрямовані на наближення перемоги, подолання наслідків повномасштабного вторгнення Росії та підтримку демократичного розвитку України.

Цей Збірник з’явився за результатами співпраці проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» з Міністерством культури та інформаційної політики України, Секретаріатом Кабінету Міністрів України, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Національною соціальною сервісною службою України і є логічним результатом проведення Третього щорічного Конкурсу історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада — кращі практики співпраці». Це вже третій подібний конкурс.

Третій щорічний Конкурс історій відбувався з 1 серпня до 30 вересня 2023 року. Організатори конкурсу отримали 115 заявок з 21 області України. 37 історій, які відповідають встановленим критеріям, потрапили до Збірника.

До цього Збірника ввійшли ті проєкти та ініціативи, які відповідають чотирьом ключовим критеріям:

а) у цих проєктах чи ініціативах узяли участь представники трьох секторів;

б) вони почали або продовжили свою роботу після початку повномасштабного вторгнення;

в) інформація про них доступна на публічних ресурсах;

г) вони мають чіткі вимірювані результати. 

Довідка: ІІ всеукраїнський конкурс наукових робіт «Бізнес і права людини в Україні: проблеми та рішення під час війни та повоєнного відновлення» було проведено у 2022 році. Співорганізаторами стали:

  • Державна установа «Інститут економіко-правових досліджень імені В. К. Мамутова Національної академії наук України»,
  • Уповноважений Верховної Ради України з прав людини,
  • Програма розвитку ООН в Україні,
  • ГО «Офіс аналітики та консультацій з питань сталого розвитку».
  • ГО «Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення».

Конкурс проведено в партнерстві з Міністерством юстиції України, Міністерством освіти і науки України, Міністерством економіки України, Донецьким науковим центром Національної академії наук України та Міністерством освіти і науки України, Ужгородським національним університетом (юридичним факультетом), Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Радою молодих учених НАН України, Ресурсним центром з питань бізнесу і прав людини (Велика Британія), Європейською Бізнес Асоціацією та Українською молодіжною правничою асамблеєю.