Відзначення кращих молодих вчених України

18 травня, у День науки, в Київському будинку вченого НАН України відбулося урочисте нагородження лауреатів щорічного Всеукраїнського конкурсу «Молодий вчений року-2023».

Всього конкурс налічує 100 номінацій, поділених на 4 Блоки, кожна охоплює свою сферу наукової діяльності.

Серед почесних гостей заходу були представники: Міністерства освіти і науки України, Національного фонду досліджень України, Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, ректори закладів вищої освіти та інші.

Національна академія наук України була представлена в.о. заступника голови Ради молодих вчених НАН України, старшим науковим співробітником Інституту, к.ю.н. Антоном Сошниковим.

Антону Сошникову випала висока честь привітати переможців конкурсу та вручити відзнаки разом з заступником голови Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, д.е.н. Анастасією Сімаховою.

На заході також були присутні аспіранти Інституту.

Конкурс «Молодий вчений року» є важливою ініціативою, спрямованою на визнання, відзначення та просування досягнень молодих вчених у різних галузях і сферах діяльності, що сприяє розвитку інтердисциплінарних підходів та співпраці між галузями, із головною метою – підтримка молодих вчених.

Організатором конкурсу є Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України.

Конкурс традиційно проходив за підтримки Ради молодих вчених НАН України.

Основна місія конкурсу: публічно визнати та відзначити інноваційних та продуктивних учених, інженерів та дослідників України, які виявили великий потенціал та творчі здібності, щоб бути професіоналами світового класу в окремих галузях знань, сферах діяльності та які внесли помітний внесок у наукові дослідження та науку.