ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Потенціал сталого розвитку в умовах сучасних регіональних та глобальних викликів», м. Чернівці (Україна) – м. Сучава (Румунія) 

29-31 травня 2024 року відбулась ІІ Міжнародна науково-практична конференція «ПОТЕНЦІАЛ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В УМОВАХ СУЧАСНИХ РЕГІОНАЛЬНИХ ТА ГЛОБАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ», у якій взяли участь, за традицією, співробітники Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» Інна ЗАБЛОДСЬКА і Світлана ГРЕЧАНА.

ІІ Міжнародна науково-практична конференція «ПОТЕНЦІАЛ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В УМОВАХ СУЧАСНИХ  РЕГІОНАЛЬНИХ ТА ГЛОБАЛЬНИХ ВИКЛИКІВ» проходила 29 травня в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича (Україна) і 30-31 травня в Сучавському університеті Штефана чел Маре (Румунія). Очолила оргкомітет конференції від України завідувач кафедри маркетингу, інновацій та регіонального розвитку Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, д.е.н., професор І.М. Буднікевич.

Метою конференції було обговорення галузевих, регіональних і міжнародних аспектів соціально-економічних реформ та проблем їх реалізації в контексті сталого розвитку, цифрової та креативної економіки, пошук нових напрямків використання потенціалу сталого розвитку економіки.

На конференції з доповіддю «Потенціал розбудови  функціональних типів територій в контексті сталого розвитку» виступала директорка Луганської філії Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України», завідувач відділу проблем міжрегіонального співробітництва, доктор економічних наук, професор, Заслужений економіст України І.В. Заблодська.