Підсумки засідання Вченої ради від 29 липня 2024 року

29 липня 2024 року відбулося чергове засідання Вченої ради Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України».

Основним питанням порядку денного стало обговорення методики проведення досліджень за темою «Вплив відновлення інфраструктури деокупованих територій на місцевий економічний розвиток» (ІІІ кв. 2024 р. – ІV кв. 2026 р.) Із доповіддю про основні положення методики виступила директор Луганської філії Інституту, д.е.н., професор Інна Заблодська. Як рецензенти (д.е.н., професор Руслан Галагаш і д.ю.н., доцент Юлія Краснова), так і члени Вченої ради позитивно оцінили представлене на розгляд обґрунтування наукової роботи, відзначили актуальність обраної теми, практичну цінність запланованих результатів дослідження для органів державної влади та місцевого самоврядування у площині прийняття управлінських рішень щодо визначення впливу відновлення інфраструктури деокупованих територій на місцевий економічний розвиток. Крім того, було відзначено кваліфікацію та науковий доробок колективу виконавців. У сукупності це є вагомим підґрунтям для успішного виконання поставлених завдань, тому Вченою радою одноголосно прийнято рішення про затвердження методики.

Учасники засідання також обговорили підсумки П’ятих наукових читань пам’яті академіка В.К. Мамутова (м. Київ, 28.06.2024 р.) та рекомендували до друку Збірник тез учасників наукових читань.

Засідання завершилося обговоренням низки інших важливих питань організаційного характеру.