Сесія публічних консультацій щодо цілей і завдань Стратегії розвитку Зазимської сільської територіальної громади до 2027 року

04 вересня  2024 року відбулася друга сесія публічних консультацій із напрацювання пропозицій до плану заходів, спрямованих на практичну реалізацію цілей і завдань Стратегії розвитку Зазимської сільської територіальної громади в умовах воєнного стану та обмежених ресурсів. Стратегія Зазимської територіальної громади розробляється сільською радою за експертної та методичної підтримки громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини» у рамках реалізації проєкту «Прозоре відновлення та розвиток територіальних громад Київщини через громадянську участь» і за фінансової підтримки Ради Європи.

Представник органу місцевого самоврядування Зазимської громади Павло КРИВОБОК та експертка зі стратегічного планування і проєктного менеджменту Юлія ХРУТЬБА презентували результати проведеного базового аналізу наданих пропозицій заходів і фінального варіанту цілей і завдань Стратегії (за результатами першої стратегічної сесії).

Далі у форматі фасилітованої дискусії в малих групах учасники та учасниці провели ранжування і пріоритизацію (за цілями, роками та черговістю реалізації) пропозицій заходів із реалізації цілей і завдань Стратегії розвитку громади.

Після завершення цього етапу результати роботи всіх груп були презентовані у вигляді візуалізованого плану заходів із реалізації цілей і завдань Стратегії загалом та в розрізі років. Його обговорення дозволило сформувати низку зауважень та пропозицій щодо рівномірного часового розподілу навантаження на відповідальні відділи органу місцевого самоврядування та зміну пріоритетності, які були винесені в групи для фасилітованої дискусії та остаточного визначення плану.

Світлана ГРЕЧАНА, старший науковий співробітник Луганської філії Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» брала активну участь у роботі стратегічної сесії, результатом якої стало спільне напрацювання 163 ідей проєктів, заходів для досягнення цілей та виконання завдань Стратегії розвитку Зазимської сільської територіальної громади до 2027 року.