Круглий стіл «Розвиток юридичної освіти в КУП НАН України – історія, сучасність, перспективи»

У Київському університеті права (КУП) Національної академії наук України відбувся круглий стіл «Розвиток юридичної освіти в КУП НАН України – історія, сучасність, перспективи».

Захід був присвячений питанням розвитку науки в КУП НАН України та 40-річчю наукової роботи й 65-річчю від дня народження ректора Київського університету права НАН України Юрія Бошицького.

У роботі круглого столу взяли участь науковці, громадські та політичні діячі, науково-викладацький склад, аспіранти та студенти університету, а також зарубіжні партнери КУП НАН України.

Відкрив засідання проректор з наукової роботи КУП НАН України доктор юридичних наук Іван Кайло, відзначивши важливість та роль юридичної науки в житті суспільства та університету, особливо в умовах війни.

Юрій Бошицький звернувся до учасників засідання круглого столу з вітальним словом та розповів про здобутки Київського університету права НАН України у сфері юридичної науки та освіти за останні 18 років, а також окреслив деякі плани діяльності університету у майбутньому.

Віцепрезидент НАН України академік НАН України Сергій Пирожков передав вітання учасникам круглого столу від Президента НАН України академіка НАН України Анатолія Загороднього, в якому було нагалошено на важливості захисту прав і свобод людини, допомоги та правової підтримки військовиків, ветеранів, функціонування національної правової системи, діяльності міжнародних інституцій, волонтерських організацій, забезпечення верховенства права, що зумовлює важливість правової освіти і особливо в умовах воєнного стану.

Він оголосив подяку ректорові від НАН України за багаторічну плідну наукову, науково-організаційну і педагогічну працю, високопрофесійні здобутки та вагомий особистий внесок у розвиток юридичної науки ц підготовку нового покоління фахівців з високим рівнем кваліфікації.

До присутніх звернувся народний депутат України Іван Кириленко. Він висловив повагу колективу КУП НАН України, відзначив особливу важливість правової освіти в умовах воєнного стану та вручив ректорові Подяку від Голови Верховної Ради Руслана Стефанчуказа значний особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки, плідну науково-педагогічну діяльність, сумлінну працю та високий професіоналізм.

Директор Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України» член-кореспондент НАН України Володимир Устименко підкреслив успіхи КУП НАН України на ниві освіти і науки, а також багаторічну плідну наукову співпрацю обох установ та передав спільні наукові видання, які нещодавно побачили світ.

Докладніша інформація – на сайті КУП НАН України.