Участь співробітників Інституту у Міжнародній науково-практичній конференції  «Відновлення України у повоєнні часи: виклики, стратегічні пріоритети, ресурсне забезпечення, потенціал майбутнього розвитку»

10 та 11 жовтня 2024 року у м. Вінниця відбулася Міжнародна науково-практична конференція  «Відновлення України у повоєнні часи: виклики, стратегічні пріоритети, ресурсне забезпечення, потенціал майбутнього розвитку», яка підвела певні підсумки перебування Донецького національного університету імені Василя Стуса на подільській землі. У доповіді ректора університету професора Іллі Хаджинова були наведені переконливі факти стрімкого розвитку закладу вищої освіти, незважаючи на виклики вимушеного переміщення і військового часу. Колектив освітян має значні здобутки і візію подальшого розвитку.

Позитивну оцінку діяльності переміщеного закладу дали представники обласної та міської влади, а саме заступник міського голови м. Вінниці Андрій Очеретний та директор Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації Володимир Буняк, які визнали факт розміщення і роботи університету у Вінниці важливим елементом прискорення зростання економічних і культурних факторів.

Директор Держаної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України», голова Донецького наукового центру НАН України та МОН України, член-кореспондент НАН України, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Володимир Устименко у своєму виступі зосередив увагу на тому, що Донецький національний університет імені Василя Стуса є лідером серед навчальних закладів Центру, багато з яких були вимушені вдруге змінити своє місце розташування після повномасштабного вторгнення росії. Він підкреслив провідну роль наукових розробок і інновацій у справі відсічі збройної агресії і повоєнного відновлені країни, підвищених вимогах і сподіваннях суспільства щодо науковців, викладачів закладів вищої освіти, від діяльності яких багато в чому залежить перемога у війні та успіх розвитку України.

У конференції також взяли участь співробітники Інституту: заступник завідувача відділом проблем міжрегіонального співробітництва, доктор економічних наук, старший дослідник Юлія Рогозян з виступом на тему «Experience of post-war economic recovery of the territories in terms of demining: Abyei and Afghanistan cases»; провідний науковий співробітник відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, кандидат юридичних наук, доцент, керівник Центру перспективних досліджень і співробітництва з прав людини у сфері економіки Алевтина Санченко з виступом на тему «Про загальні засади соціально відповідального господарювання та окремі інструменти його стимулювання»; старший науковий співробітник відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, кандидат юридичних наук Антон Сошников з виступом на тему «Соціально відповідальне господарювання: формування та реалізація державної політики».