Співпраця з органами місцевого самоврядування

16 жовтня 2024 року співробітники Луганської філії Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» доктор економічних наук, професор Інна ЗАБЛОДСЬКА та старший науковий співробітник, кандидат економічних наук, доцент Світлана ГРЕЧАНА провели для співробітників та старост Зазимської сільської територіальної громади Броварського району Київської області консультації щодо визначення потреб населення територіальної громади у соціальних послугах та розробки Соціального паспорту територіальної громади.

Соціальний паспорт громади — це документ, що містить інформацію про ресурси та соціальні особливості громади. Зокрема, він відображає найактуальнішу демографічну ситуацію: кількість мешканців, який розподіл населення за віком і статтю, які соціальні групи є в громаді. 

Соціальний паспорт допомагає інвестору оцінити потенціал громади для розвитку бізнесу. Інвестор отримує повну картину життя громади, її потреб і можливостей, а отже, може легко спрогнозувати, чи процвітатиме його проєкт у громаді. Інвестиції, залучені за допомогою соціального паспорта, створюють нові робочі місця, що знижує рівень безробіття та підвищує доходи населення. У такий спосіб документ може сприяти економічному розвитку громади.

Захід було організовано Зазимською сільською радою за підтримки МФ «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України» та ГО «Громадська ініціатива Луганщини». Учасників привітав Голова Зазимської сільської територіальної громади – Віталій КРУПЕНКО. Він подякував науковцям за плідну співпрацю щодо розробки Стратегії розвитку громади, яка незабаром завершується. Однак висловив надію на продовження співробітництва в площині розробки інших планувальних документів розвитку Зазимської сільської територіальної громади, зокрема Соціального паспорту територіальної громади.